Trägolv

Skapa din egen stil med ett trägolv som har unika egenskaper, ett trägolv är levande material och på det viset blir varje golv unikt. Trägolv finns i olika träslag där ek, ask och furu är de mest förekommande och hållbara golven, ytbehandlingen på golven varierar. Här på bergase.se visar vi ett mindre utbud av trägolv som finns tillgängliga på lager. I butiken i Helsingborg har vi ett större utbud och showroom dit man kan komma för att känna och uppleva golvet i verklig miljö. Vi har ett utbud av parkettgolv, härdade trägolv och även massiva trägolv de finns i olika utförande som plankgolv, fiskbensparkett, 3-stavs planka.


Vilket trägolv ska vi välja?

Det finns golv som passar till alla miljöer, till de mer utsatta miljöerna som hall, kök och barnrum kan det vara bra att välja ett hårdare träslag som ek eller ask. Medans i andra miljöer funkar det bra med de mjukare golven som furu, björk och gran. Trägolv finns i olika kulörer och med olika nyanserade lacker. Det man kan tänka på är att ljusa golv öppnar upp rummet och får det att kännas större medans mörkare golv ger en mer ombonad känsla. Trägolv är ett utmärkt val för de som vill ha ett naturligt, vackert och hållbart golv. Det finns många olika typer av trägolv att välja mellan, varav vissa är mer lämpliga för vissa rum än andra.

Vanliga trägolv

Ett av de vanligaste trägolven är parkettgolv, som består av tunna lager av trä som läggs ovanpå varandra och fästs ihop. Parkettgolv kan vara gjorda av olika träslag, som exempelvis ek, björk och ask, och finns i olika färger och mönster. De kan vara olikslutande, vilket innebär att de inte är fästa ihop, eller sammanfogade, vilket innebär att de är fästa ihop med lim eller någon annan form av förbindelse. Olikslutande parkettgolv är lätta att lägga och kan oftast läggas ovanpå befintliga golv, medan sammanfogade parkettgolv kräver att de läggs ovanpå en stabil och jämn yta.

Svårt att välja trägolv? 

Välkomna in till butiken för att låna hem prover och få känna skillnaden på ljust, mörkt, planka eller tre-stavs parkett. Vi har valt våra trägolvs leverantörer med omsorg, vi jobbar med Pergo, Kährs, Berg & Berg, Moland, Bjelin och Junkers. Oavsett vilken typ av trägolv du väljer är det viktigt att du väljer en kvalitativ produkt som är gjord av hållbart trä och som har en bra ytbehandling för att skydda mot skador och förhindra mögelbildning och det är precis det vi på Bergåse erbjuder!