Hittar du inte svar på din fråga? Du är alltid välkommen att kontakta oss via mejl [email protected] eller ring till butiken 042-262545

Färg och struktur

Tänk på att färger och strukturer kan upplevas olika, till exempel beroende på bildskärm och skärminställningar. Därför kan vi tyvärr inte garantera att er upplevelse är densamma som i verkligheten. Är du osäker är du varmt välkommen att besöka oss i butiken för att se tapeten i tryck. En viss färgskillnad kan även upplevas när varor kommer ifrån olika tillverkningsomgångar. 
Vill du kompletteringsbeställa en artikel kan vi inte garantera en ny leverans med samma batchnummer, men kontakta oss så gör vi vårt bästa för att du som kund ska bli nöjd.
 

Betalningsvillkor

Du måste vara över 18 år eller ha målsmans godkännande för att göra ett köp på www.bergåse.com.  När du beställer via www.bergåse.com upprättas ett avtal med de allmänna villkoren som du godkänner så fort beställningen är accepterad. 

Leverans

Normal leveranstid är 3-7 arbetsdagar. Leveranstiden kan påverkas till exempel vid beställning av fototapeter samt importtapeter. Vid undantag finner ni den informationen på varje enskild artikel. Vid eventuell försening meddelas du snarast och har rätt att häva köpet. Det kan även hända att leverantören restnoterar varor p g a. de ej finns i lager för tillfället. Då får du ett mejl inom 48 timmar (måndag-fredag) och kan där igenom ställa frågor angående ny beräknad leveranstid. 
Vi tar inte ansvar för eventuella kostnader som kan uppstå i samband med förseningar.

I kassan kan du välja mellan tre olika leveranssätt: 

 • Hämta varorna i vår butik Bergåse Färg i Helsingborg. (kostnadsfritt) 
 • Hämta varorna på närmsta utlämningsställe 99 kr (fraktfritt över 1000 kr)
  Paketet ligger kvar för avhämtning i 14 dagar från den dagen du mottager din första avisering via post eller sms. Ta med giltig legitimation vid uthämtning i namnet som beställningen är gjord. Är det ett bud ska beställarens legitimation samt budets legitimation visas upp.  
 • Hemleverans 299 kr Du får dina varor direkt till dörren, gäller vardagar och dagtid. Leveransbesked via telefon. Legitimation krävs.
  Varorna skickas med de transportbolag du valt i kassan samt egna transportbilar. 

Ej uthämtade varor

 • Varor som ej hämtas på utlämningsställe debiteras med 25% av produkternas fulla värde och fraktkostnad tur och retur. Varorna ligger på utlämningsstället i 10 dagar innan det skickas tillbaka.
 • Hemleveranser debiteras med 25% av produkternas fulla värde och fraktkostnader tur och retur. Till exempel om du ej är på plats på angiven tid.
 • Varor som ej hämtas i butik debiteras med 25% av produkternas fulla värde. 

Bytes och returrätt

  När du handlar på www.bergåse.com har du full retur- och bytesrätt inom 14 dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att varan ej är använd eller uppackad.

  OBS! Bytes och returrätt gäller ej för följande:

 • Beställningsvaror  
  Öppet köp gäller inte beställningsvaror enligt distansavtalslagen 11§ (varor som är specialtillverkade efter konsumentens önskemål eller som har en tydlig personlig prägel)  När beställningen accepteras så har du som kund godkänt ett avtal med de allmänna villkoren
 • Du kan inte returnera en del av en beställning. Endast kompletta beställningar går att returnera, du ansvarar själv att mängden du beställer stämmer överens med den mängd du behöver.
 • Brutna kulörer. Beställ ett kulörprov om du är osäker på vilken nyans du vill ha.
  OBS! Packa varorna väl vid en retur! Är det en bristfällig emballering debiteras du som kund. 
  Skicka inte returer utan att ha mejlat oss på [email protected] 

  Återbetalning

  Har du betalt med faktura rapporterar du en retur genom att logga in på ditt klarna konto. 
  Har du betalt med kort eller Swish betalar vi tillbaka pengarna inom 30 dagar från att vi har mottagit varorna i fullständigt skick.